Pigg ponni den 29/3

POSTAT AV JONNA 2013-03-29 KL. 17:17:25
Idag red jag Joel en bit i skogen men bytte sedan till tintin där jag bara red i grimma ch grimsakft men önskade att jag hade haft riktiga tygglar och ett bett. Han var så himmla pigg och var spänd ganska mycket. Jag galoppera på en liten snö sträcka, och fick knappast inte stopp. Och bara massa stuts i galoppen. Jag satt bara typ och vänta tills bocken skulle komma. Men försökte udervika det. Vi kom ut på en väg och galoppera där med och han var säkert 60 cm upp i luften med frambenen. Så jädra pigg ponni jag hade idag. 
 

Du är den bästa jag har ! ♥

POSTAT AV JONNA 2013-03-28 KL. 22:22:00
Du är den person som jag först tyckte var lite lustig, men när jag börja känna dig mer och mer visade det sig att världen bästa människa hade kommit till gjorden för att träffa och bli bästis med mig! ♥ Att jag just fick träffa dig är ett mirakel!! 
Du är en såan kompis som alla vill och alla känner att man kan lita på. Jag hoppas att du vet att jag alltid kommer att finnas för dig vad som än händer ! Jag kommer aldrig att glömma dig! Jag hoppas att vi aldrig kommer att skillja oss åt. För utan dig vet jag inte vad jag skulle göra !! 
En sak ska du veta och det är att jag ÄLSKAR dig !! !♥♥♥
 
 
Ida Ljungström ♥

God morgon !

POSTAT AV JONNA 2013-03-22 KL. 07:19:02
Idag blir det ridaför hoppningsvis är ju sjukt taggad tills på söndag då det är dressyr tävling i gytorp! Så nu taggar jag och Joel gärnet !
 
 
Visste ni att dessa två sötisar är syskon ! Joel och... Kommer faktiskt inte ihåg vad han heter, men Johanna om du ser detta inlägg kan väl du komentera haha. 

Dax för sadel provar dag !

POSTAT AV JONNA 2013-03-21 KL. 19:53:00

SADELPROVARDAG

Onsdagen den 10/4 från kl 14 och framåt

 

Plats: Lindhstallet - Täby www.lindhstallet.se för vägbeskrivning

 

Sadelinpassare Lena Hedman från Hedmans häst i Sollebrunn har genuin utbildning och lång erfarenhet. Utbildad av: Nordiska sadelmakarkåren, SPO, Prestige och Bates.

 

Hon driver dessutom butik i Sollebrunn med stor inriktning på sadlar och dess tillbehör.

Gå in på www.hedmanshast.se om det är någon speciell sadel du är intresserad av så ser vi till att den kommer med. Detta meddelas vid anmälan.

 

Även du som vill komma och kika utan häst kan såklart beställa med varor från Lenas butik, titta på hemsidan och ring Ulrica på 070-2174494

 

Vi kommer även ha ett stort utbud nya sadlar från Santa Cruz of Scandinavia. Lite tillbehör och andra ”måsten”..

Gå in på www.santacruzofscandinavia.se och kika om det är något du önskar därifrån.

 

ANMÄLAN sker till Ulrica Sunvisson på 070-2174494 och är bindande.

Kostnad: 500kr (för deltagare m häst/ponny)

Betalas senast den 5/4 till BG 813-2482

 

VAD FÅR DU FÖR PENGARNA??

Priset denna dag är reducerat till 500kr. Du får hjälp att kontrollera din/dina befintliga sadlar om de passar. Vid vissa problem behöver man bara byta tillbehör tex sadelgjord.

Möjlighet att prova ut ny sadel.

 

VÄLKOMNA!!

Bildbomb

POSTAT AV JONNA 2013-03-21 KL. 19:19:18
Hej ! 
Jag det har önskas bildbomb och det är väl bara göra som ni säger. 
 
 
Ni kanske tyckte att det var lite konstigt att jag satt med shorts och de andra i tävlingskläder men så här ser det ut i vetlanda många dressyr ryttare och hopp ryttare sitter och på sina ponnyer och kollar på hop tävling i short minns hästarna betar gräs ! 

En otroligt bra fråga !

POSTAT AV JONNA 2013-03-12 KL. 18:25:21
Jag fick en fråga av en 9- årig tjej. Om du var här uppe i dalarna som jag skulle jag har frågat om du ville hoppa min ponny. Men du bor ganska långt bort från mig så nu går det tyvärr inte ju.. 
 
Jag svarde: haha, ja det skulle ha varigt kul. :D .. Men jag vet inte riktigt om jag kanske skulle ha vågat hoppat ändå.. Och precis då fick jag frågan. 
 

Den 9-åriga tjejen: Hur skulle den hästen vara som du skulle villja hopp tävla med. 
 
Då tänkte jag den fråga måste jag ta upp på bloggen. Och nu gör jag det så alldeles strax så kommer ni att få läsa faktiskt om det. Om min dröm häst, hur ska den vara ? Hur ska den se ut ? Hur ska den att vara att rida utan hinder? Detta får ni läsa om. Bara ni bläddrar lite längre ner på detta inlägg...
 

Jag har faktiskt en häst jag skulle villja haft. Jag vet inte riktigt hur långt jag hade varigt med den ponnyn nu. Den var otroligt fin och mjuk i alla sina gångarter. Jag hittade ingen jätte bra bild på honom men han ser iallafall ut så här. Kanske inte världens bästa bild men ni ser iallafall lite utav den. 
 
 
 
HAHAh Ja denna fina ponny hette Birk.Jag har ju skrivit lite om honom förr så ni kanske känner igen honom sen tidigare bilder. Men jag säger det igen, dessa bidler är ju absolut inte dom bästa. Kunde inte hitta några bättre. 
 
Han var iallafall bork färgad och ganska sportig av sig. Och det är precis en som brik jag vil ha. Nu prövade jag inte att hoppa med honom dock. Men jag tänkte lägga upp hur jag hade velat att han hade varit. 
 
Jag har nog alltid velat haft en självgåede motor en sådan häst/ponny som har en liten egen fart. en sådan häst som man slipper och sitta och driva som en tok för att få fram. Birk var en sådan ponny som var en självgående ponny. Ponnyn ska vara lydig och lyssna på sin ryttare. Jag vill även att man ska kunna få stopp på dena framför mellan och efter hindrerna. Man ska även kunna gasa mnär som helst, och känna en trygg het på dens ponnys/hästs rygg. Jag vill alltid känna hästensbett den har i munnen. Att jag har kontakt hela tiden. Den ska inte ha för högt med huvudet så det nästan känns som att man ska bli nockad. 
 
På dressyr träningar eller vad man nu säger ett enkelt markarbete vill säga, tycker jag själv att den ska vara mycket lydig och mjuk. Där skulle jag villja ha en likadan som Birk. Han var så fin i dressyren och så mjuk och obeskrivlig kännsla man fick efter varje ridpass man hade gjort med honom. Han gjorde strålande skenkelvikningar. Jag prövade inte heller att galoppera jag han tyvärr inte det innan han försvann men skulle gärnat velat prövat det . Men när jag tittade på när Carolina red honom så såg det ut som att sitta på en gunghäst. Hästen ponnyn jag vill också ska vara lugn så att man blir lugn sj
lv i det man gör! 
 
Som ni kanske förstår lite i detta nlägg vill jag ha en lugn och trygg häst att hoppa med. En läromästare. Precis en som Birk. Och om ni inte förstog det i texten så är det så att Birk är tyvärr uppe på ljuvliga gröna ängarna och betar gräs.. Detta är progrund av en spark han fick av en annan häst tyvärr.
 
MEN JAG VILL BARA SÄGA DET BIRK ATT  DU KOMMER ATLLTID FINNAS I MITT HJÄRTA, OCH MÅNGA ANDRAS HJÄRTAN !

Ninja avtackas i Scandinavium, OMG

POSTAT AV JONNA 2013-03-12 KL. 09:38:34

Ninja avtackas i Scandinavium

 
 

HOPPNING  Ninja La Silla, Rolf-Görans Bengtssons medaljhäst, kommer att hyllas och avtackas med en avskedsceremoni under Göteborg Horse Show. Den 18-årige valacken går nu i pension.

 

Ninja La Silla, som har ett EM-guld från 2011 och ett OS-silver från 2008 som sina främsta meriter, kommer att tackas av med en officiell avskedsceremoni i Scandinavium fredagen den 26 april. Mellan 2006 och 2011 deltog Ninja och Rolf-Göran i samtliga mästerskap under svensk flagg.

- Det har varit en ära för mig att få rida en sådan fantastisk häst som Ninja La Silla och jag är verkligen tacksam till Alfonso Romo som gett mig den möjligheten. Att få vara med om den resan som Ninja La Silla och jag har gjort tillsammans med så bra resultat på mästerskap är något som alla ryttare drömmer om. Ninja La Silla har en fantastisk personlighet och är inte bara en häst, han är en vän och han förtjänar verkligen att bli avtackad på hemmaplan framför den svenska publiken vid Göteborg Horse Show, skriver Rolf-Göran på sin hemsida.

 

Jag blir ju nästan tårögd av att läsa den fina texten som rolf-göran har Skrivit. jag tycker att det är så synd att att han är så gammal. Man skulle vikllja att man kan gå tillbaka några år för att fortfarande se Ninja Live i EM ellerOS men tyvärr kan man inte det. Men skulle bara villja säga tack till Ninja La Silla för dom toppen åren som han har hjälpt många att komma på fötterna ! ! 

Bloggtorka..

POSTAT AV JONNA 2013-03-12 KL. 09:31:49
Japp då är man där igen. I den jobbiga bloggtorkan. Kan inte komma på ett enda ilägg därför har inget inlägg blivit publicerat. känns lite onödigt att lägga in korta snabba tråkiga inlägg. Därför har jag inte tagigt mig tiden att bloggat... 
Och ni vet då säkert vad jag ska skriva. Japp precis som alla andra bloggerskor gör.. Snälla skriv en komentar nedanför vad ni vill läsa om. Skulle betyda hur mycket som hest !!
 

Bling Bling stövlar från HORZE

POSTAT AV JONNA 2013-03-03 KL. 19:06:10
 
Young Rider ridstövlar i vackert läder med glänsande textil på skaftet och kristaller för en elegant look. Blixtlås bak, resår vid vaden och snöring fram. - See more at: http://www.horze.se/Horze-Vevey-Young-Rider-ridst%C3%B6vlar/38052,sv_SE,pd.html#sthash.CjsGLFu3.dpuf
 
Jag vill ha !! 
 
Tycker dessa ridstövlar är verkligen skit snygga kostar 1.190:- och skulle jätte gärna villja ha sånna. Tycker även att det var ett väldigt bra pris på dom. 
 
 

Bling Bling stövlar från HORZE

POSTAT AV JONNA 2013-03-03 KL. 19:06:00
 
Young Rider ridstövlar i vackert läder med glänsande textil på skaftet och kristaller för en elegant look. Blixtlås bak, resår vid vaden och snöring fram. - See more at:KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMAT TILL STÖVLARNA!
 
Jag vill ha !! 
 
Tycker dessa ridstövlar är verkligen skit snygga kostar 1.190:- och skulle jätte gärna villja ha sånna. Tycker även att det var ett väldigt bra pris på dom. 
 
 

Lite längre inlägg om mig själv !

POSTAT AV JONNA 2013-03-03 KL. 18:53:33
Ja ni kanske inte riktigt vet allt om mig så här har ni en liten beskrivning ! 


 

Ja, jag heter ju Jonna Sunvisson och jag är 13 år. Jag fyller alltid den 9 januari. ( skämt o sido ) 
Jag är igentligen blond men nu är jag brun hårig. Men vet dock inte om jag ska färga tillbaka. jag bor typ i örebro. vill inte lämna ut exakt. 
Jag går på en skola som heter Långängskolan. Och jag tycker den är skit dålig. Jag hatar skolan och jag gillar inte så många på den skolan. 
 
Jag är oftas glad, dock kan jag bli väldigt arg på folk. Jag vågar att säga till och jag hatar typ när folk är elaka mot andra. Alla är så olika så jag vet inte riktigt hur folk upplever mig. och jag bryr mig inte särskild mycket heller. Jag kör mitt eget lilla race  och jag skiter fullständigt i vad folk tänker och tycker om mig. Många tycker att det är konstigt att jag äksar 50-tal och älskar att titta på raggarbilar. Men jag har min egen stil ocjh jag skiter fullständigt i om dom inte gillar det. 
 
Som ni ser på bilden ovan, så är jag lite galen. Och jag älskar cverkligen att var galen. och visste ni att jag står framför min spelgel nästan varje dag och patar med mig själv. Och jag till och med ljuger för mig själv. Jag älskar att göra det. Jag är så lätt att lura. Fast vissa skämt går jag inte på som jag har sagt till mig själv! HAHA 
 
Om ni har några frågor om mig så är det bara att komentera eller maila på tintinqb@hotmail.com ! 
 
 
 
 
 
 

TAGGA TÄVLING !

POSTAT AV JONNA 2013-03-03 KL. 18:39:26
ÄNTLIGEN FÅR JAG TÄVLAR, SKA TÄVLA MED T.T OCH DET SKA BLIR SÅÅÅ KUL! 
 
Jag är verkligen taggad och, jag ska verkligen göra det bästa av det. Ska såklart försöka rida till mig en vinst eller en placering. men har sett att jag har fått ett svårt motstånd så vi får se hur det går !
 

Så jädra ont !

POSTAT AV JONNA 2013-03-03 KL. 18:36:14
Jag har fruktansvärt ont i mitt lår. Kan knappast sitta ned i traven på Joel eller TinTin och det känns verkligen hemskt, så nu hoppas jag verkligen att det ska gå över innan... 
 
Det får ni läsa om i nästa inlägg ! 
 

Brunett/blondin ?

POSTAT AV JONNA 2013-03-01 KL. 18:19:51
Tycer ni att jag ska färg mitt hår blont igen ? 
 
 
BRUNT ? 
 
 
 
 
BLOND ? 
 
 
Dock är jag väldigt ful på den blona bilden och det är lite svårt att se men tänkte väl också i så fall färga det lite mer blont :) 
 
 
 
 
 
 

Önskeinlägg

POSTAT AV JONNA 2013-03-01 KL. 17:41:10
Har ni några önskenilägg så får ni jätte gärna skriva i komentarerna vad ni vill läsa om. Ni kan även skriva lite frågor.