Håll koll på hästarnas sidor

POSTAT AV JONNA 2014-08-13 KL. 16:31:00
Som ni säkert har läst om tidiagre så har ju Fairytale svårare i höger varv! Och det finns sjukt ,ånga andra hästar om NÄSTAN inte alla har någon sida som är lite sämre än den andra, så kan jag tipsa er om denna övning, den verkar sjukt bra och har bestämt mig för att testa denna idag! 
 
Gör ett inlägg ikväll om hur jag tyckte den var och vad den gav för resultat! 
 
 
Gör så här
Sätt koner vid åttvoltens "midja", eller lägg ett par bommar där. 
– Har du inte dem att rida emellan blir det lätt olika storlek på volterna. Många som jobbar på åttvolten faller inåt åt höger i höger varv, men gör en fin volt i vänster. 
  
Inled i skritt. Först ska du hitta balansen, att hästen går utan att falla åt något håll, och först sedan hitta ställningen. 
– Ställ normalt. Kolla om hästen faller inåt. Om den gör det, använd ytter tygel för att leda ut och inner skänkel för att flytta ut. Om hästen i stället faller utåt, jobba med ytterskänkel och innertygel.
Därefter, prova att rida åttvolten med hästen ställd utåt.
  
När skritten fungerar bra går du över i trav. Jobba på samma sätt med balans, ställning och utåtställning.
Du kan också rida övningen i galopp, med byten eller övergångar mellan koner eller bommar. 20-metersvolter kan vara lämpligt att börja med, men senare kan du även rida 15-metersvolter eller mindre. 

Vad ska hända idag?

POSTAT AV JONNA 2014-08-13 KL. 13:19:27
Idag gäller följande att jag ska ta ett pass i ridhuset med Fairytale. 
 

Har inte bestämt mig änu vad jag ska göra om jag ska träna att på att svänga, lite volter cerpentiner eller något sånt. Eller så ska jag träna vidare med höger sidan va lika mycket på volt som på fyrkantspåret. Och träna på avbrott och igångsättningar mm! 
 
 

Min fina häst!

POSTAT AV JONNA 2014-08-12 KL. 16:12:00
La ju upp en video på fairytale här om dagen. Dock vart varken kvalitèn eller videon bra,men aa ni såg ju ungefär hur det och jag tyckte verkligen att hon skötte sig! Hon var lugn och galoppen gick över förväntat, men mycket jobb är det kvar i höger varv. Behöver rida fr tränare snart då jag måste a lite tips och ideer om hur jag ska göra. Hon vill inte riktigt gå ner i form i det varvet och det går lite fortare osv. 
 
Men min plan är väl att jobba mycket skritt och trav i höger så jag stärker den högra sidan, och sedan gå vidare till galoppen, då tror jag iak att hon orkar hålla ihop sig själv mm! 
 
 

Fairytale 10/8-14

POSTAT AV JONNA 2014-08-10 KL. 18:09:00

 

Dagens planer

POSTAT AV JONNA 2014-08-10 KL. 13:11:00
Dagens planer med fairytale idag är väl att ta ett pass i ridhuset, tänkte faktiskt idag ta lite mer galopp en vanligt och föröska ha ett lugnt tempo. FILM KOMMER! 
 
 

Fairytale 9/8-14

POSTAT AV JONNA 2014-08-10 KL. 12:05:00
Gårdagens ridpass gick helt okej, hon var ganska spänd och ville inte riktigt släppa bettet, utan hon vart lite spänd helt enkelt!
 
Det som var rikitgt bra igår var att hon vilade på steget i traven, hon gick lugnt och sprang inte på så mycket som hon kan göra i början! 
 
Efter ett tag så gick hon riktigt fint i både varven i gångarterna skritt och trav. Hon balanserade sig bra runt fyrkant spåret som kan vara lite svårt för henne har jag märkt. 
 
Efter ett tag så började jag galoppera, jag började i vänster varv där jag uppleverer henne lite bättre men igår var det visst inte en sån dag, hon ville inte runda till sig.. Jag bröt av till trav och förökte lugna ner henne lite, vi gjorde lite volter och avbrot så jag kände att jag hade henne med mig i det jag gjorde! Efter det bytte jag varv till höger varv där det gick lite bättre hon slappnade av mer och sakta men säkert vart hon rund och fin. 
 
Sen tyckte jag Fairytale hade skött sig så vi avbröt där det var som bäst! 
 
 

MIna mål med Fairytale

POSTAT AV JONNA 2014-08-09 KL. 21:54:00
Många har funderat på vad jag ska göra med Fairytale och vad jag ska göra detta år och om jag ska tävla nått, men målen med Fairytale i år och nästa år är att jag kommer bara träna nu fram tills i vår eller någor där, jag kommer gå ut i en LC och kanske en LB, det beror på hur långt i utevecklingen hon har kommit, men jag kommer ial att gå ut på nån tävling i vår! 
 
Har inte rktigt funderat mer på det, jag vill stärka henne mer i alla sina gångarter, och ha en lite mer stabil form! 
 
 

Ny header!

POSTAT AV JONNA 2014-08-09 KL. 11:32:57
Har även fått en hur fin blogg header som helst, den är gjord av EVelinn Åkerman som har bloggen enewe.se . 
Hon har gjort ett strålande jobb! Ni kan även följa hennes instagrams konton 
 
enewe - Där får ni kanske lite live uppdatering minns hon tävlar och vad som händer på bloggen innann alla andra får reda påd det ;) Hon har alltid lika roliga överraskningar på det kontot! 
 
evelinnakerman - Sen har hon sin mer "privta" där det kanske inte lika mycket häst blider, men hon lägger upp hur fina bilder där på sin vardag! 
 
Så in och följ henne både på instagram och bloggen!! 
 
 

Bloggen startas upp igen!

POSTAT AV JONNA 2014-08-09 KL. 11:27:02
Ni läste rätt, jag kommer att starta upp bloggen igen! MEN, det kommer inte va likadant som förr! Jag skriver på bloggen mest nu förr att hålla koll på min och Fairytales utveckling. Fairytale är då min nya häst som är 5 år som vart inriden hösten 2013! 
Och där efter inte gått jätte mycket! Så hon kan inte så mycket , väldigt grön kan man väl säga. 
 
Men ial, som sagt kommer inte va så mycket annat på bloggen förutom mina träningspass osv med mig och Fairytale! Så bloggen kommer inte vara proppat med inlägg varje dag, då jag inte ar tiden plus att skolan börjar snart, så blir inte så mycket tid över tyvärr..