Hästbloggar

POSTAT AV JONNA 2014-12-04 KL. 11:36:21
När jag började blogga för ett par år sen så fanns det inte så många häst bloggar.. Inte alls många, det var lätt att sticka ut och det var lätt att komma på nya ider som ingen annan redan gjort. Men det har förändrats så sjukt mycket... 
 
Jag har alltid varit en tävlingsmänniska jag vill oftast va bäst och alltid göra mitt bästa. Och med bloggen har jag misslyckads totalt, visst den går jätte bra när jag väl bloggar fullt ut, men den tiden finns tyvärr inte... Jag vet inte hur många hästbloggar det finns, men det är sjukt många. Jag känner att jag har börjat backa lite och klivit åt sidan med att vara "bäst" för det finns så många andra som lägger så grymt mycket tid på sina bloggar och jag tycker att dom borde få en chans att visa upp sin blogg. Det är även så sjukt svårt att komma in till olika portaler även om man har den statistiken man ska ha så fär det sjukt många som blir nekade som jag tycker är väldigt ledsamt.
 
Sen öppnar horseworld en portal för alla för att kunna nå sina mål med bloggen.. Men jag vet inte riktigt om dom har lyckats.. Visst det är för dom "mindre" bloggarna och jag vet ju tillexpemel då min kompis ( vibymuppen ) som har börjat bloggat igen, hon fick ju en lten bonus kan man väl säga av horseworld som var jätte roligt. Men det är så få som belönas! Jag skulle verkligen göra nånting så alla bloggar lyfter frams för i dagens samhälle är det så himla svårt att få fram sin häst blogg! Eller vad säger ni, jag vill göra just DIN åsikt! 
 
 

Hästensdag - "resultat"

POSTAT AV JONNA 2014-12-03 KL. 13:24:22
Som många kanske redan vet var jag med på hästensdag med lilla TinTin. En rolig comeback som vi båda tyckte va så kul! 

När jag kom till Karslund så gick jag in till ridhuset för att kolla läget, hur allt stod till och skulle se om jag kunde få lite mer info om hur dagen skulle se ut. När jag kom så var det en som frågade om jag kunde hoppa hopprep med TinTin, jag fattatde ingeting... Hur hoppar man hopprep med en häst liksom? 
 
Dom undrarde om jag kunde testa, så jag lasade ut TinTin och gick direkt till ridhuset. Jag fick ett plaströr i handen och dom förklarade hur jag skulle göra. Jag skulle alltså göra en knut på tygeln och sedan gräppa båda händerna på plaströret, fatta galopp och veva röret i samma rörelse som man gör när man hoppar vanligt hopp rep. Detta fick jag och Tintin lära oss på ca 5 minuter men det gick verkligen strålande bra! 
 
Jag och tintin Skulle även inviga hästensdag, det gjorde vi så bra och det gick hur bra som helst! Det pirrade verkligen till i hela kroppen på en det va som förr kände jag, det var bara jag och TinTin! 
 
Efter invigningen var det massa annat skoj innan jag skulle in och hoppa hopp rep, Tintin var väldigt taggad och jag knöt en knut och fick tag i plast röret, han skötte sig galant i traven, kände att han var het men det var ju bara i trav. Skulle fatta galopp men TinTin tyckte att det var så pass kul att, varför inte springa som en dåre runt och runt med ett plast rör efter sig. Tappade taget om plaströret och fick tag på TinTin. Men kännde att det fanns inget stoppp riktigt. Så jag lugnade bara ner han tog bara en galopp för att vi båda skulle ha kntroll igen, vinkade publiken hejdå och sedan red vi ut. Straxt efter så var det rasparaden som jag och lilla TinTin var med på, där sötte han sig hur bra som helst! Var som en teddy björn och bara va. Jag skulle ta ett skutt när dom presenterade Welch Mountain rasen och det gjorde han utmärkt också. Vilken ponny man har eller hur? Och efter det så var det slut, och jag är så glad att jag har en sån duktig liten ponny som han! Helt underbar är han! Älskar han sååå!