HÅLL TUMMARNA

POSTAT AV JONNA 2014-06-23 KL. 22:37:51
HÅLL TUMMARNA PÅ FREDAG FÖRMIDDAG!! HOPPAS ALLT GÅR SOM JAG VILL NU!!! 
 
 
 

Bloggskola

POSTAT AV JONNA 2014-06-23 KL. 12:23:51
Jag var inne här på blogg.se och hade inte jätte mycket och göra... Försökte komma på inlägg som vanligt men kom såklart inte på nått! Men sen såg jag en länk som det stog BLOGGSKOLA på jag gick in och kika och läste kapitel efter kampitel! Och fick lära mig en hel del faktiskt! 
 
Och nu tänkte jag att jag skulle skriva lite kortfattat om det jag läste så ni som inte har blogg.se kan ta del av detta och lära er kanske nått nytt! 
 
Header/design: 
 
Headern får inte vara för rörig, då får man inte ett bra första intryck på bloggen. Headern ska också vara så att man ser på bilderna om vad bloggen handlar om. Om det handlar om inredning så har man en passande header till det! 
 
Bloggnmanet: 
 
Bloggnamnet har en stor betydelse till bloggen, bloggnamnet måste ha en kompling till nånting som tillhör bloggen, eller vad bloggen hanldar om eller bara nånting som är runt sig själv. Det får inte vara för långt då det kan va svårt att komma ihåg. Och kolla om det finns som annan domän som heter likadant fast med .se.. För om nån gång du vill utveckla din blogg och ha en egen domän och den redan finns så kan det vara så att man får byta namn..
 

RUBRIK: 
En rubrik har stor betydelse i inlägget. Om man inte har en bra och intressant rubrik så blir inte läsarna lika intresserade utav inlägget. Rubriken ska också ha en handling till vad inlägget kommer handla om. 
 
Inläggen: 
 
Det är lättare att hålla sig till en sak i ett inlägg. Om man tex skriver om en hel vecka kan det lät bli rörigt.. Men OM man nu ska tex skriva om sin vecka så kan det vara bra att lägga in under rubriker med en fetare text. Det är då lättare att hålla reda på vart man är både för en sjäkv och för läsarna. 
Men som sagt det är lättare att fokusera på en sak och arbeta runt det. Oftas då blir det ett bättre och mer intresant inlägg. 
 

BIlder: 
Va noga med vad du lägger upp för bilder. SJälv när jag kollar andras bloggar är jag mycket intresserad av att se fina skarpa bilder och inte ett par suddiga telefon bidler. Såklart kan det vara kul att se lite "live" bilder som man ser vad personen gör precis då. Och alla har ju inte tillgång till en system kamera, men försök att hitta en bra inställning på mobilen eller annat för att få dom bästa bidlerna! 
Och det är alltid kul att se nya bilder i varje inlägg så det inte blir samma bild som rullar om och om igen! 
 

Hoppas ni tyckte om detta inlägg, och har fått lite tips och ideer som ni kan ta med er till eran blogg! 
 
 
 
 
 
 

Att komma på ideer..

POSTAT AV JONNA 2014-06-22 KL. 19:22:00
Att komma på ideer nu till bloggen om vad man kan skriva om är inste det lättast. Jag rider ju inte å mycket nu när Joel är såld och är inte alls lika mycket i stallet.. Så händer inte inte så mycket. 
 
Tankarna har snurrat runt och ett tag nu har jag funderat på om jag ska göra inläg som inte handlar om hästar utan om kanske lite mode eller nått annat skoj.. Men ni som känner mig bäst vet jua att jag suger mode smink osv. Tycker det är kul att klä upp mig eller sminka till mig lite extra då och då.. Men jag är verkligen ingen som skulle kunna gå i klack skor en hel dag eller ha någon snygg klänning... 
 
Nej, det är inget för mig. Och eftersom mitt intresse inte är så mycket för sånt så blir ju mina inlägg antingen tråkiga eller helt oförstårliga.. 
 
Så om ni har några tips eller ideer maila in dom på tintinqb@hotmail.com eller kommentera här under! 
 
 

Lite svar på frågor ang Joel

POSTAT AV JONNA 2014-06-19 KL. 12:56:49
Har fått lite frågor angående Joel och ny häst osv som jag tänkte svara lite snabbt på!

Vart står Joel nu? Han står i uppsala på en ridskola, fast han står ju såklart i privat stall kan man säga och det är en tjej på 11 år som har köpt honom :D 
 
Har du hittat en ny häst? Jag är mycker intreserad av en häst men inget är klart ännu, mer info kommer när ALLT är klart! 
 
Storhäst/d-ponny Storhäst helt klart! 
 
Hört att du är intressead av en häst, vilken färg har den? Fux 
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen utan dig!

POSTAT AV JONNA 2014-06-18 KL. 11:47:00
Saknar dig sjukt mycket! Och det känns sjukt tugnt att du är borta men jag vet att du kommer få det bra hos din din nya ryttare Lina! 
 
ÄLSKAR DIG JOEL! 
 
 
 
 
 
 

GRATTIS JOEL

POSTAT AV JONNA 2014-06-17 KL. 17:13:09
Jag tycker vi alla kan säga ett stort grattis till världens bästa Joel på hans 15 års dag! :*
 
 
 

Nu är min pärla såld

POSTAT AV JONNA 2014-06-17 KL. 17:01:00
Idag åkte min älskade ponny Joel till sin nya familj i Uppsala! Och jag kommer sakna sååå mycket! Han har verkligen lärt mig hur jag ska hantera problem med andra hästar, hur jag ska rida osv!
 
Han har lyft fram mig som ryttare också!
Han har verkligen visat vad han går för, och han har verkligen gjort sitt alldra bästa på tävlingar och träningar! Nu säger jag lycka till med Joel och hoppas att ni ska få ett par underbara år tillsammans!
 
ÄLSKLINGEN!
 
 
Så nu letar jag efter en nya stjärna som jag kan komma upp i klasserna med!

Bloggar jag läser

POSTAT AV JONNA 2014-06-17 KL. 11:50:22
enewe.se - Det är verkligen en hur bra blogg som helst! Hon gör fantastiska bra inlägg och har bra åsikter som man kan diskutera runt omkring osv. Hon ar fantastiska bilder! Varje gång jag har slut på ideer på inlägg så kan man gå in på Evelinns blogg då jag jämt kommer på ett inlägg man kan skriva! Det kan bara vara en bild man ser så har man en liten ide om vad mitt inlägg kan handla om! Så det är verkligen super kul att läsa hennes blogg!
 
 
 
Ponnysanning.se - Det är också en suvurän blogg! Man får alltid veta något nytt och de gör bra inlägg dock inte så långa men det kam vara skänt det också! Man får alltid veta det vikigaste och det intressanta! Kul också att deras läsare kommer med så mycket förslag osv. Alltid kul att se hur andra tänker också! 
 
 

Prins Caspian ( korven )

POSTAT AV JONNA 2014-06-17 KL. 11:37:17
 
MIn lilla vovvsing! 
 

Fixa bloggen

POSTAT AV JONNA 2014-06-16 KL. 12:10:05
Har sett att min blogg är helt vit, och jag vet dock inte vad problmet är, man ser header mm på vissa mobiler, men inte på alla och ingen kan se bloggens utseende via dator! 
 
Jag ska försöka fixa problemet så fort jag bara kan! Och jag hoppas det blir klart under denna vecka! 
 

Fotokväll med Wilma

POSTAT AV JONNA 2014-06-15 KL. 22:49:53
 
 
(Drivbild haha ) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BILDBOMB

POSTAT AV JONNA 2014-06-15 KL. 17:30:56
 
MITT <3
 
 

Tillbaka blickar

POSTAT AV JONNA 2014-06-15 KL. 17:05:20
Jag och Joel har lite mer än 3 år tillsammans. Och vi har både haft framgångar och motgångar, vi har även haft sjukt många tävlingstarter tsm! Och det är super kul för på nästan varje tävling så kommer vi hem med en rosett! 
( från provridningen ) 
 


2011: Den 21 Augusti om jag inte minns fel så fick jag hem Joel, Dagen efter så åkte jag på min första "tävling" det var en KM så jag sartade en LC.2 eller om det var en LB:1 hoppade även en 40cm klass eller nått, men det gick väk ganska bra! Efter det så tränade jag mest men det dröjade inte länge inann jag åkte på en lokal hopptävling, där jag hoppade 70-80 cm och det gick ganska bra fick nått pet i LD och sen la jag en volt i LC! Problemet under hela tävlingsdagen var att jag mådde jätte dåligt. Jag kunde inte peka ut var det var för nått utan hade bara sjukt ont i huvudet och var jätte trött. Men jag körde som vanligt. Bara nån månad efter om det ens var det så svimmade jag i köket och det vart ambulans och grejer. I december tror jag det var så fic vi reda på att jag hade haft köttelfeber. 
Under denna tid kunde jag varken gå i skolan eller rida, åt inte så mcyket heller och min ork var helt slut... 
Men jag kom upp i sadeln under 2012 igen! 
( Hopptävlingen 2011 ) 
 
 
 
2012: Året rullade väl på, allt gick väl bara bra, träningarna fortatte men allt satt fortfarde inte. han gick inte mycket på tygeln och vi hade inte gjort så mycket avvanserade grejer ännu men ja det rullade väl på. 
Men under våren 2012 hände det saker, han vart sjukt fin och jag började tävla dressyr med honom! Vi åkte till vetlanda och tog hem en andra placering i LC.2 på 72% och jag var jätte stolt över honom och mig själv över det vi hade gjort udner hela det meetinget! 
( film från vetlanda 2012 ) 
 
 
 
2013: Joel fortsate att leverera. Vinster och plaveringer efter varandra, och vi höjde även våra procent! Allt rullade på! 
 
2014: VILKEN UTVEKLING! Shit!! Han går hru fint som helst och under hela detta år så lyser han upp och visar vad han kan! Visst vi har fått ganska mycket motgång också udner träningarna men det är sånt man får ta, jag har lärt mig då till nästa gång hur jag ska göra osv! Vi har ridit ett par LA runt 65% så är så sjukt stolt över honom! 
 
 
 
 
 
 
MIN ÄLSKLING! 
 

Valas Joel e. Xandino

POSTAT AV JONNA 2014-06-15 KL. 11:16:18
 
 
 

TILLBAKA

POSTAT AV JONNA 2014-06-12 KL. 22:55:24
Jag lovade ju att göra mer inlägg under hela denna vecka plus att lägga upp utmaningar, men det har varit svårt då jag inte haft min "bloggdator" men nu när den är tillbaka och jag har fått tillbaka min kamera så kommer mer och nya bilder till bloggen! 
 
Planen nu under sommarlovet är att få igång bloggen på riktigt och få uppläsarna ännu mer! Har haft ganska hög statistik när jag väl bloggar och det är jätte kul, men vill ju såklart få ännu mer, men ial planen är så här att på sommarlovet kanske man inte rikigt hinner eller helt enkelt inte ar lust med att blogga, det slutar med korta ointressanta inlägg.. Så nu när jag har fått igång kameran tänkte jag lägga upp mer bilder och mindre text, så det blir en dagbok fast med bilder kan man säga. Vad tycker ni om det?